svētdiena, 2016. gada 9. oktobris

Pieredzes apmaiņa starptautiskajā MASS konferencē


Sadarbībā ar Bērvu vides skolu, š.g. 28.-30. septembrī, piedalījos 3. izglītības konferencē "Iedvesmot skolēnus dabaszinātnēm", kas norisinājās Ķelnes universitātē (Vācijā). Konferencē piedalījās projekta komandas no 8 ES dalībvalstīm: Čehijas, Kipras, Grieķijas, Igaunijas, Latvijas, Nīderlandes, Vācijas un Polijas. 
Konferences ietvaros:
dalījāmies ar idejām, kā uzlabot skolēnu motivāciju mācīties dabaszinātņu priekšmetus (kopā bijām dabaszinātņu skolotāji, izglītības darbinieki un zinātnieki no visas Eiropas),
• iepazināmies ar projekta 3 gadu darba rezultātiem un labās prakses pieejām,
• piedāvājām mācību materiālus, rīkus un metodoloģijas darbam klasē.


Kopā ar Amatas pamatskolas skolotāju Santu Briedi vadījām
interaktīvās darbnīcas un piedalījāmies diskusijās – dalījāmies ar savu pieredzi aprobējot klasē projektā izveidotos mācību materiālus, un demonstrējām vienu no izmēģinātajām mācību aktivitātēm „Laikapstākļi” Kopā ar mūsu Latvijas komandu piedalījāmies Ideju Tirdziņā.


Jāatzīst gan, ka citu vadītās nodarbības neredzējām, jo kolēģiem vadījām savu nodarbību (3 reizes).
Pēdējā konferences dienā, 30. septembrī, piedalījāmies izglītojošā rallijā, kurā iepazinām Ķelnes pilsētu, izmantojot digitālās tehnoloģijas un izpildot dažādus uzdevumus.
Tā bija vienreizēja pieredze, kuras laikā sastapu daudzus jaukus, radošus  un atsaucīgus cilvēkus, visi bijām vienoti un draudzīgi. Visi bijām ieradušies ar kopīgu mērķi: iepazīt un dalīties a r labāko pieredzi saistošu un efektīvu metožu lietošanā skolēniem ar zemiem mācību sasniegumiem un motivācijas trūkumu.



Secinājums ir viens – lai skolēni ar patiesu interesi un zinātkāri apgūtu dabaszinātnes, skolotājam ir radoši jāizmanto savas zināšanas, iesaistot skolēnu izzinošās, praktiskās  aktivitātēs, kas būs noderīgas viņa turpmākajā dzīvē ! 
Projekta rezultātā ir tapis  pētījums, labās prakses piemēri, stundu plāni un skolotāju tālākizglītības moduļi, kas pieejami vietnē http://www.mass4education.eu/ .


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru