trešdiena, 2016. gada 16. marts

Mums noteikti tas ir jāizmēģina!

Šī eTwinning atklātā stunda gan bija demonstrēta pamatskolas skolēniem.
Taču ņemot vērā skolēnu pastiprināto interesi par androidu izmantošanas iespējām un vēlmi ar to nodarboties katru brīvu  brīdi, šī ir laba iespēja kopā ar skolotāju izmantot mūsdienu tehnoloģijas mācību satura apguvē.

Aplikācijas Android versijai (bezmaksas), bet iOS ir labākas un vairāk, kā var redzēt.
 Izmantojamas mācību stundās un brīvajā laikā, pirmsskolas un pamatskolas vecuma bērniem.

 Skolotāji ir radošas personības –
 pielietojumu, lai dažreiz mācību stundā būtu savādāk, vienmēr var atrast. 


Cilvēka ķermenis 4D (bezmaksas)

Var apskatīt cilvēka ķermeņa uzbūvi, izmantojot 4D aplikāciju. Redzamas visas cilvēku orgānu sistēmas - skelets, muskuļi, elpošana, gremošanas orgānu sistēma un tā tālāk. Īpaši var apskatīt cilvēka sirdi, sadzirdēt sirdspukstus. Varam izpētīt, kāda izskatās cilvēka sirds tuvplānā - gan no ārpuses, gan no iekšpuses. 

Dzīvnieki. 2D, 3D, 4D (bezmaksas)


Izmantojot šo aplikāciju un interneta pieslēgumu, mēs “ļaujam” dzīvniekam atdzīvoties - dzīvnieks kustās, izdod skaņas, kas raksturīgas katram dzīvniekam. Varam sadzirdēt šī dzīvnieka nosaukumu angļu valodā.  

Muzikālās stīgas (bezmaksas)


Flash cards. Latviski varētu teikt - zibkartiņas.

Izmantojamas angļu valodā. Dzīvnieku alfabēts ar izrunu. (bezmaksas)

 Aplikācijas


Zibkartiņas, ar kurām var mācīties alfabētu angļu valodā. Uz tām ir burts un atbilstošā dzīvnieka nosaukums angliski. Izmantojot aplikāciju, varam “likt” kartiņai “uzzibsnīt” (pieleikot pirkstu pie dzīvnieka) - tiek nosaukts attiecīgais burts angļu valodā un dzīvnieka nosaukums. Varbūt dažus dzīvniekus ir grūtāk atpazīt, bet tādā veidā rotaļājoties varam iemācītis gan jaunus vārdus angļu valodā, gan izrunu. Dzīvnieki mazliet arī “kustās”. Ir arī par dinozauriem.

Zibkartiņas ar planētām (0.90 Eur)

 Tās gan vairāk pirmsskolas vecuma bērniem, ko skatīties. Bet lielāki bērni to var izmantot arī lai mācītos angļu valodā par Saules sistēmu. Teksts ir vienkāršs. Iespējams redzēt 4D planētas mūsu ekrānā. Pieskaroties planētai, var dzirdēt tās nosaukumu. Pieskarotiies info pogai var dzirdēt interesantus faktus! Pieskaroties foto pogai, var saglabāt planētu attēlus.

Zibkartiņas ar figūrām (cirks) (0.90 Eur)

Aplikācijas
Materiāls printēšanai

Fokuss ar naudu. (Aurasma) (bezmaksas)


Sociālās zinībās (ja runā par naudu, var būt noder kā “rozīnīte” )

Color alive DAQRI 4D  Dzīvās krāsas


.
Vienkārši pamēģini!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru